Opština Majdanpek kupila šest EKG aparata

MAJDANPEK – Opština Majdanpek je za potrebe Doma zdravlja “Dr Veroljub Cakić”, kupila šest najsavremenijih 12-tokanalnih EKG aparata, ukupne vrednosti preko dva miliona dinara.

Aparati će biti instalirani u Hitnoj službi, Dečjem dispanzeru, zdravstvenim stanicama u Donjem Milanovcu i Rudnoj Glavi i sanitetu za prevoz pacijenata do većih zdravstvenih centara.

Pored EKG aparata, sredstvima lokalne samouprave kupljen je i jedan defibrilator, što će sve zajedno doprineti kvalitetnijem i bržem pružanju hitne medicinske pomoći, s obzirom na to da smo mi ustanova primarne zdravstvene zaštite“, kaže Dragan Fudulović, direktor Doma zdravlja “Dr Veroljub Cakić” u Majdanpeku.

Ovo je nastavak ulaganja u primarnu zdravstvenu zaštitu, za koju je ove godine budžetom Opštine Majdanpek opredeljeno 25 miliona dinara, što je znatno više u odnosu na ranije godine“, dodaje Dragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek, naglašavajući da ovo nije kraj ovogodišnjim ulaganjima u majdanpečko zdravstvo.

Zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, od početka godine, novim aparatima su opremljene Biohemijska laboratorija i Služba fizikalne medicine, a nabavljena su i dva saniteta, kao i dva terenska vozila.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.