Opštinsko veće Majdanpek dalo saglasnost na drugi ovogodišnji rebalans budžeta

MAJDANPEK – Najvažnija Odluka na koju su članovi Opštinskog veća Majdanpek dali saglasnost na današnjem zasedanju tiče se drugog ovogodišnjeg rebalansa budžeta, po kojem se prihodi uvećavaju za 6,8 odsto, odnosno za 78 miliona dinara.

Planirano povećanje prihoda beleži se, između ostalog i po osnovu realizacije projekta, uz učešće Ministarstva rudarstva i energetike i Ministarstva za zaštitu životne sredine, a koji se tiču poboljšanja energetske efikasnosti i uklanjanja divljih deponija na teritoriji opštine Majdanpek“, napomenula je Gordana Nikolić, ovlašćeni predstavnik Odeljenja za finansije, budžet i trezor.

Članovi Veća saglasili su se i sa nizom odluka koje se odnose na korišćenje lokalnih podsticaja u poljoprivredi, kao i sa Programom zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

Takođe, Opštinsko veće pozitivno se izjasnilo i o dodatnom angažovanju stručnih lica za rad sa 36 učenika po individualnom obrazovnom programu, Rešenju o korišćenju imena Majdanpek u nazivu Rudarskog fudbalskog kluba Majdanpek 1934, koji je ponovo aktiviran i koji će u prvoj sezoni finansirati kompanija Ziđin, sa dva miliona dinara.

Ovim putem želim da se zahvalim rukovodstvu Ziđina koji su još jednom, kroz ulaganje u sport, pokazali da su društveno odgovorna firma. Nakon  završetka prve sezone, RFK će biti uvršten u Program finansiranja sportskih klubova, od strane Opštine Majdanpek“, rekao je Dragan Popović, predsednik Opštine.

U okviru dopunske tačke, saglasnost je data na Odluku o zaduživanju Opštine Majdanpek, na ime kapitalnih investicija, odnosno nabavke novih vozila – smećara za potrebe Majdanpeka i Donjeg Milanovca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.