Opštinsko veće Majdanpek dalo saglasnost na drugi rebalans budžeta

0

MAJDANPEK – Opštinsko veće Majdanpek, na prvoj sednici u novom sazivu, imenovanom na konstitutivnoj sednici novog lokalnog parlamenta, dalo je saglasnost na drugi rebalans budžeta za 2018. godinu, po kojem ostvareni prihodi iznose milijardu i  52,6 miliona, a rashodi milijardu i 147 miliona dinara

Potrebna sredstva za finansiranje deficita, u iznosu od 95 miliona dinara, kao i sredstva za otplatu duga po kreditu biće obezbeđena iz neraspoređenog viška prihoda iz ranijih godina“, rekao je obrazlažući Odluku o izmenama i dopunama odluke o budžetu opštine Majdanpek za 2018. godinu, Miroslav  Todorović, šef Odeljenja za budžet i finansije.

Zbog dorade, nekoliko tačaka je povučeno sa dnevnog reda, između ostalih i  tačka koja se odnosi na uslove i načine snabdevanja toplotnom energijom.

S obzirom na veliki broj Majdanpečana koji se isključuje sa sistema daljinskog grejanja potencijalno se stvara opasnost od požara u zgradama, jer vlasnici stanova, koji su se isključili, za zagrevanje koriste drva i ventilacione cevi, umesto dimnjaka koji ne postoje. S druge strane, prelazak na grejanje pomoću TA peći može, takođe, dovesti do neželjenih poslednica, jer postojeća instalacija ne može da izdrži povećanu potrošnju struje“, naglasio je Dragan Popović, predsednik Opštinskog veća, koji je rekao da iz tog razloga pomenuta odluka mora da se doradi i u obzir uzmu sve pomenute činjenice, prilikom odobravanja zahteva za isključenje sa toplovodne mreže.

Sa dnevnog reda povučen je i nacrt Odluke o opštinskim administrativnim taksama, do pribavljanja mišljenja nadležnog ministarstva, dok su, između ostalog, članovi Opštinskog veća Majdanpek usvojili izveštaj i plan rada Predškolske ustanove „Marija Munćan“ kao i rešenje o obrazovanju Komisije  za stipendiranje učenika i studenata u tekućoj školskoj godini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *