Opštinsko veće Majdanpek o povećanju cena komunalnih usluga

MAJDANPEK – Opštinsko veća Majdanpek ponovo je raspisalo Javni konkurs za postavljenje pravobranioca Opštine, s obzirom na to da se na prethodne niko nije javio i da ubuduće ovaj posao više neće moći da obavljaju advokati.

Članovi Veća, prihvatili su na današnjem zasedanju zahtev majdanpečkog „Vodovoda“ i Javnog komunalnog preduzeća „Donji Milanovac“ o povećanju cene komunalnih usluga od 1. avgusta, između ostalog, zbog poskupljenja cena električne energije.

Iako nije popularna, ova mera je neizbežna, uzimajući u obzir sve navedene razloge za povećanje cene usluga, koje, inače, nisu menjane od 2020. godine“, rekla je Mirjana Cakić Mladenović iz Odeljenja za privredu obrazlažući ponete zahteve.

Po novim cenama, građani će kubik, odnosno hiljadu litara vode plaćati 71,81 dinar sa PDV-om,  za šta se u prodavnici ne može kupiti ni jedan balon vode za piće“, dodao je Dragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek.

Takođe, saglasnost je data i na Odluku o raspodeli sredstava, u iznosu od šest miliona dinara, za realizaciju programa 32 udruženja, od interesa za opštinu Majdanpek.

Članovi Veća prihvatili su i zaključak o produženju roka za dve nedelje, za podnošenje prijava po Javnom konkursu za privredne subjekte, koji će učestvovati u merama energetske sanacije stambenih objekata u 2022. godini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.