Opštinsko veće Majdanpek o učeničkim i studentskim stipendijama

0

MAJDANPEK – Opštinsko veće Majdanpek dalo je saglasnost na dopune Odluke o stipendiranju učenika i studenata.

Ovim dopunama predviđeno je da se učenicima prvog razreda srednjih škola, nosiocima Vukove diplome, kao i studentima prve godine, koji su tokom prethodnog školovanja postigli prosečnu ocenu 5,00, a uz to se školuju za deficitarna zanimanja, omogući jednako pravo na dodelu stipendije, bez obzira na ostale kriterijume, upisanog razreda, godine studija, socioekonomskog statusa porodice i drugih“, obrazložila je Lidija Binđesko, načelnica Opštinske uprave Majdanpek.

Članovi Veća pozitivno su se izjasnili i o Nacrtu Odluke o davanju u zakup plutajućeg objekta – plovnog pristana u Donjem Milanovcu neposrednom pogodbom na određeno vreme radi obavljanja pretežne, odnosno uslužne  delatnosti Javnog komunalnog preduzeća „Donji Milanovac“ u vodenom saobraćaju.

Saglasnost je, takođe, data na Nacrt Lokalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost opštine Majdanpek za period 2021 – 2024. godina, kao i na rang listu sportskih organizacija. Kako se čulo, stiglo je ukupno 17 prijava, a kategorisano je 14 sportskih klubova, od kojih je najviše, 55 bodova dobio Rukometni klub Majdanpek.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *