Subvencije za nabavku prskalica

BOR – Poljoprivrednicima koji su dobili subvencije iz budžeta Grada Bora za nabavku nove opreme – prskalica, uručena su rešenja. Za ovu namenu izdvojeno je milion dinara. Subvencionisano je 60 procenata od uloženih sredstava, a pomoć su dobila 24 poljoprivrednika sa područja grada.

Do kraja ove godini ostalo je da se realizuju još tri gradske mere podrške sprovođenju poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja.

Otvorena je ponuda za pomoć voćarima za nabavku sadnog materijala, a zatvoren je konkurs za subvencije za nabavku lekova i prihrane za pčelinjake. Do kraja godine borski stočari koji su konkurisali za nabavku junica i priplodnih ovaca mogu računati na pomoć Grada, a sredstva će biti opredeljena i za nabavku i za modernizaciju sistema za navodnjavanje u voćarstvu i u povrtarstvu“, naglasio je prilikom dodele pomoći poljoprivrednicima član Gradskog veća u Boru zadužen za oblast poljoprivrede i ruralnog razvoja, Ljubiša Repeđić.

Za ovogodišnje programe podrške razvoju poljoprivrede iz budžeta Grada Bora izdvojeno je ukupno dvadeset miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *