Opštinsko veće Majdanpek usvojilo završni račun za 2019. Godinu

0

MAJDANPEK – Opštinsko veće Majdanpek usvojilo je Nacrt odluke o završnom računu za 2019. po kojem ostvareni prihodi iznose 89, a rashodi 90,21 procenat. Konačnu reč o ovom dokumentu daće odbornici Skupštine opštine najkasnije do 11. septembra.

Pored završnog računa, pred članovima Veća našli su se izveštaji o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa rada javnih preduzeća čiji je osnivač lokalna samouprava, za drugi kvartal tekuće godine, na osnovu kojih se vidi da su ostali isti problemi, ali da se uprkos pandemiji korone radilo, u skladu sa mogućnostima i okolnostima.

Saglasnost  Veća data je, između ostalog, i na Odluku da se Fudbalskom klubu „Polom“ iz Leskova na korišćenje, bez naknade, da stadion pod Staricom, u Majdanpeku, na godinu dana, tačnije do završetka radova na seoskom igralištu.

Pored izmena Odluke o boravišnoj taksi, koje se odnose na način plaćanja, kao i izmena Odluke o održavanju čistoće u naseljima na teritoriji opštine, usvojene su i izmene osnivačkog akta Preduzeća za puteve i građevinsko zemljište, po osnovu kojih Opština na sebe preuzima plaćanje javne rasvete, kako bi se krenulo sa realizacijom javnog privatnog partnerstva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *