Organizovan Dan otvorenih vrata u Osnovnom sudu u Boru

BOR- U Osnovnom sudu u Boru organizovan je Dan otvorenih vrata u sklopu obeležavanja Evropskog dana civilne pravde, čiji je cilj povećanje poverenja u sudstvo i približavanje pravde građanima. Njima je danas, između ostalog, omogućeno da upoznaju rad suda, prava i obaveze u ostvarivanju sudske zaštite uz praktične informacije o najnovijim propisima iz ove oblasti.

Interesovanje građana bilo je zadovoljavajuće, došlo je njih dvadesetak. Najviše su se interesovali za dužinu trajanja pravnih postupaka, visinu troškova, nadležnosti suda, šta rade izvršitelji, sud, beležnici, uglavnom opšte stvari“, rekao je Miljan Eskić, sekretar Osnovnog suda u Boru.

Danu tvorenih vrata u Osnovnom sudu u Boru, ove godine prvi put su prisustvovali su učenici Ekonomsko trgovinske škole, pravno poslovni smer. Saradnja između ove srednje škole i borskog suda je veoma uspešna i traje više godina.

„Sa sudom imamo stalnu saradnju. Učenike dovodimo i na blok nastavu, radimo zajednički neke praktične radove. Ovo je još jedan dokaz dobre saradnje sa državnim institucijama„, rekla je Violeta Čelebić, nastavnik pravnih predmeta.

Dan otvorenih vrata u Osnovnom sudu u Boru organizuje se sedam godina i još jednom se, s obzirom na interesovanje građana, pokazao opravdanim.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.