OŠ “Vuk Karadžić” u Donjem Milanovcu proslavila 212. rođendan

Osnovna škola “Vuk Karadžić” u Donjem Milanovcu danas obeležava svoj dan i 212 godina  postojanja. U vreme kada je osnovana, 26. oktobra 1807. godine, tada pod nazivom Porečka škola, bila je prva obrazovna ustanova na području Timočke krajine.

DONJI MILANOVAC – Osnovna škola “Vuk Karadžić” u Donjem Milanovcu danas obeležava svoj dan i 212 godina  postojanja. U vreme kada je osnovana, 26. oktobra 1807. godine, tada pod nazivom Porečka škola, bila je prva obrazovna ustanova na području današnje  Timočke krajine.

Ova godišnjica je više nego vredna, a ova škola  je sigurno i jedna od najstarijih  u Srbiji. Mi smo kao lokalna samouprava u protekloj godini dosta uložili u stvaranje boljih uslova za odvijanje nastave. Posle 50 godina zamenili smo kotlove za grejanje, uradili adekvatan prilaz školi, postavili kamere u blizini školske zgrade, a sve kako bi deca što bezbednije dolazila i odlazila sa nastave. Ono što preostaje jeste sanacija krova i ukoliko sredstva ne budu bila obezbeđenja iz Republike, radove će finansirati lokalna samouprava”, kaže Dragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek.

Osnovnu školu  “Vuk Karadžić” u matičnom objektu, u Donjem Milanovcu i osam područnih odeljenja, u selima opštine Majdanpek, pohađa 368 učenika. Zahvaljujući nastavnicima, ali pre svega đacima i njihovim rezultatima na takmičenjima širom zemlje, ova škola  uspešno  čuva  dvovekovnu tradiciju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *