Osim na kućne adrese, poreska rešenja su upućena i elektronskim putem

0

BOR-Podela rešenja za porez na imovinu za 2022. na kućne adrese većini građana u Boru počeće od ponedeljka. Nekim obveznicima, međutim, rešenja se  dostavljaju u elektronskom obliku. Takvih je na području Bora oko hiljadu i 800.

„Obaveštavamo naše građane koji su u prethodnom periodu pristupali portalu e Uprave iz bilo kog razloga, obavezno provere e sanduče, jer su im poreska rešenja po automatizmu poslata elektronskim putem“, rekla je Dragana Živković Stojanov,načelnik Odeljenja poreske administracije.

Za građane koji rešenja dobijaju na kućne adrese od ove godine primenjuje se adresno uparivanje podataka što znači da će im rešenja stizati isključivo na adresu prebivališta..

Poreska rešenja u odnosu na prošlu godinu se nisu menjala. U prvom polugodištu ostao je isti i procenat naplate, što Bor svrstava među pet gradova u Srbiji u kojima građani redovno izmiruju obaveze.

Zadovoljni smo naplatom u ovoj godini, imamo 50 odsto naplaćenih zaduženja za ovu godinu, dodala je Dragana Živković Stojanov.

Iz Odeljenja poreske administracije podsećaju pravna lica da je u toku podnošenje poreskih prijava za eko taksu. Paušalci podnose u pisanom obliku na šalterima ovog odeljenja,a  svi ostali elektronskim putem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *