Osmaci najbolje savladali gradivo za kombinovani test

0
BOR – Polaganje završnih ispita u borskim osnovnim školama proteklo je bez problema i incidenata, a đaci su prema ocenama nastavnika postigli zadovoljavajuće rezultate. Učenici osmog razreda na završnom polaganju najbolje su uradili kombinovani test, koji ih je na probnom polaganju male mature najviše plašio.
„Učenici osmog razreda na teritoriji borske opštine postigli su dobre rezultate. Najbolje rezultate postigli su na kombinovanom testu, zatim na testu iz srpskog odnosno maternjeg jezika, a najslabije znanje pokazali su na testu iz matematike, za koji kažu da im je bio zaista težak. Polaganje je proteklo bez problema i nepravilnosti što govori da su svi akteri, dežurni nastavnici, pregledači i sami učenici, profesionalno odradili ovaj zadatak“ – rekao je Radiša Petković, koordinator rada borskih osnovnih škola.
I ove godine probno polaganje male mature pokazalo se kao korisno, pa su do završih ispita đaci savladali sporne oblasti i postigli znatno bolje rezultate.
„Rezultati na završnom ispitu su zaista mnogo bolji nego na probnom polaganju i to nam pokazuje koliko je proba korisna. Učenici su imali dovoljno vremena da dorade ono što im je bilo problematično i ove godine su završne ispite veoma ozbiljno shvatili, o čemu rezultati i svedoče“ – dodao je Petković.
Konačni rezultati male mature biće objavljeni 25. juna, nakon čega će učenici u matičnim školama, 26. i 27. juna, popunjavati liste želja.  Raspored učenika po školama, smerovima gimnazija i obrazovnim profilima biće objavljen 5. jula, a upis učenika u srednje škole u prvom upisnom krugu planiran je za 6. i 7. jul. Prema ovogodišnjem kalendaru upisnih aktivnosti, u okviru drugog upisnog kruga učenici će popunjene liste želja predavati 6. jula, a raspored đaka biće objavljen 9. jula za kada je predviđen i upis učenika u drugom upisnom krugu.
[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2v45pb“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *