ZAJEČAR – Povodom obeležavanja 8. marta – Međunarodnog dana žena na Trgu oslobođenja u Zaječaru u ponedeljak je otvoren Osmomartovski bazar koji je okupio oko 50 izlagača, kako iz grada domaćina, tako i iz Novog Sada, Kraljeva, Čačka, Leskovca i Ukrajine. Bazar je otvoren do 9. marta.

Cilj organizovanja bazara je da Zaječarci i njihovi gosti kupe i probaju nešto novo, a da sa druge strane, individualni poljoprivredni proizvođači prezentuju svoje proizvode. Dragana Gogić Rajković, direktorka Turističke organizacije grada Zaječara, zadovoljna je odzivom izlagača.

Posetioci bazara mogu da razgledaju i kupe cvetne aranžmane, dimljeno meso, med, različite vrste sireva, rakije, likera i slično. Izlagači su zadovoljni organizacijom. Ima ih iz svih krajeva Srbije, a jedan bračni par iz Ukrajine koji živi u Srbiji, ponudio je atraktivne proizvode od vune koji potiču iz njihove domovine.

Turistička organizacija nastaviće da na sve moguće načine promoviše grad i ljude koji nešto proizvode. Naredna slična manifestacija je Uskršnji bazar, a ovaj, osmomartovski, u Zaječaru traje do srede, 9. marta.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *