Osnovan borski klub navijača Crvene zvezde

0
BOR – Burnim ovacijama i aplauzima, nekadašnje i sadašnje asove Crvene zvezde, predvođene predsednikom fudbalskog kluba Svetozarom Mijailovićem, dočekao je veliki broj Borana, okupljenih radi podrške osnivanju lokalnog kluba navijača. Kakav je zadatak ove organizacije i šta podrška navijača znači, najbolje su objasnili stari asovi Vladica Popović i Stevan Ostojić, kao i novi- kapiten i golman Predrag Rajković i golgeter Darko Lazović. Osim podrške i promocije kluba, zadatak je i veći, a odnosi se na razvoj domaćeg fudbala.
 
„Fudbalski klub Crvena zvezda je po prirodi stvari zadužena za razvoj fudbalskog sporta u Srbiji. Bor je nekada bio razvijeni fudbalski centar i cilj je da i ovaj deo Srbije ima klub koji će biti u višem rangu takmičenja, kako bi i na taj način doprineo razvoju fudbala. Crvena zvezda ima veliki broj pristalica ovde i politika kluba je da se održava veza, sve u cilju razvoja i navijačkog odnosa prema fudbalu i popularizacije fudbalske igre u svakom mestu odakle navijači dolaze. Naši stručnjaci su bili zadovoljni ovde, očigledno se još mora poraditi na fudbalskoj infrastrukturi i poboljšanju terena na kojima će se odvijati pripreme, a ima razmišljanja da ovde može da se oformi kamp, omladinski kamp na kome bi mogle da se pripremaju sve mlađe selekcije“, kaže Svetozar Mijailović, predsednik FK Crvena zvezda.

„Cilj osnivanja ovih klubova širom Srbije jeste da se što više radi na popularizaciji Crvene zvezde, da ljudi u Srbiji shvate šta je to Zvezda i da vide kakav je to brend. Sa druge strane, mi to hoćemo da iskoristimo i da promovišemo svoj grad. Zato smo i vodili naše goste u kafić u Jami i bili smo gosti u hotelu Jezero, gosti generalnog direktora RTB-a Bor Blagoja Spaskovskog“, kaže Milan Prvanović, novoizabrani predsednik Kluba navijača Crvene zvezde u Boru.

Osnivanjem svog kluba, borski navijači Crvene zvezde dobili su i zajedničke fudbalske teme i podršku organizovanom odlasku na utakmice, ali i mogućnosti za nove planove i češći dolazak fudbalskih asova u grad bakra, i posle skorašnjih mini priprema, organizovanih pre mesec dana, na Borskom jezeru. Predusretljivi domaćini, uz pomoć RTB-a Bor, prethodno su delegaciju Crvene zvezde poveli u obilazak rudnika bakra, gde su se spustili u kafić „Jama“, kako bi što bolje upoznali život i rad Borana i velikog broja svojih navijača.

[iframe src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2otpyf“ width=“600″ height=“450″ frameborder=“0″ allowfullscreen=“allowfullscreen“ ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *