Osnovna škola „Branko Radičević“ u Boru dobitnica interaktivne table

BOR – Povodom 50 godina postojanja brenda Plazma, kompanija Bambi donirala je 50 interaktivnih tabli za 50 osnovnih škola širom Srbije. Jedna od obrazovnih ustanova koja je dobila interaktivnu tablu je i Osnovna škola „Branko Radičević“ u Boru.

Jako smo srećni što je naša škola prepoznata kao jedna od škola gde će korišćenje interaktivne table podići kvalitet nastave na još viši nivo i koristim priliku da se zahvalim kompaniji Bambi. Veoma smo srećni što je naša škola dobila ovu donaciju i jedva čekamo da počnemo sa korišćenjem u nastavi ne samo iz informatike već i iz svih ostalih predmeta jer su nam kabineti, oba informatička kabineta koja posedujemo prilagođena za nastavu od prvog do osmog razreda. U našoj školi su svi nastavnici obučeni za rad na tabli i praktično od danas ćemo početi da je koristimo u nastavi“, kaže Radiša Petković, direktor Osnovne škole „Branko Radičević“ u Boru.

Tabla poseduje ugrađeni interaktivni sistem najnovije generacije koji se povezuje sa računarom i video projektorom.

Interaktivna tabla je tabla zadnje generacije sa ekranom na dodir od 87 inča, sa sjedinjenom optičkom i laserskom tehnologijom, zaštitnom folijom od mehaničkih oštećenja i interaktivnim sistemom koji je moguće koristiti preko video bima, odnosno laptopa ili personalnog računara“ kaže Radiša Petković, direktor Osnovne škole „Branko Radičević“ u Boru.

Savremena interaktivna tabla, na kojoj se može pisati posebnom olovkom ali i prstom omogućiće da se učenici upoznaju sa informacionim tehnologijma i da se unapredi vaspitno – obrazovni rad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *