Osveštan hram na Novom groblju u Boru

Hram na Novom groblju u Boru od sada je i zvanično mesto za molitve i sazluženja. Objekat je osveštao episkop timočki Ilarion sa sveštenstvom, a hram je posvećen „Svima svetim“.

BOR – Pravoslavni hram na Novom groblju u Boru je osveštan. Čin osvećenja crkve obavio je episkop timočki Ilarion sa sveštenstvom, u prisustvu vernika i predstavnika lokalne samouprave. Hram je posvećen „Svima svetim“.

Ovo je početak velike borbe Grada Bora, zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom na obnavljanju i izgradnji naših svetinja. Nastavićemo i naredne godine u svim mestima gde meštani budu iskazali potrebu da gradimo ovako, manje verske objekte. Cilj nam je da obnovimo centralni i izgradimo novi hram u gradu, a manje objekte gradićemo, za sada u Banjskom Polju i Bučju„, rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić koji je prisustvovao osvećenu hrama na Novom groblju.

Kako je rečeno, objektom na ovoj lokaciji vernici su dobili mesto na kome će moći da se mole za pokoj duša onih koji tu počivaju, a ovde će biti obavljene i službe u skladu sa tradicijom i Pravoslavljem. Inače, za sufinansiranje projekata crkava i verskih zajednica u Boru u narednoj godini iz gradskog budžeta biće obezbeđeno oko deset miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.