Obeležen Dan škole „Vuk Karadžić“ u Boru

Već više od osam i po decenija u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Boru stiču se prva znanja, dobijaju prve ocene, stiču novi drugari i prve simpatije… Ova obrazovna ustanova je više puta menjala naziv, ali je ostala dosledna misiji da uči i vaspitava. Prigodnom priredbom, koji su izveli učenici uz pomoć nastavnika, ova najstarija škola u gradu obeležila je svoj dan.  

BOR – U okviru obeležavanja Dana OŠ „Vuk Karadžić“ u Boru, u Muzičkoj školi „Miodrag Vasiljević“ održana je priredba pod sloganom „Zatvorimo vrata nasilju“. Koncept priredbe od pisanja teksta, režije i izvedbe osmisli su nastavnici i učenici ove škole, a njihova namera je bila da vršnjake podsete na pravila ponašanja u školi, ali i van nje. Osnovna poruka je da je najvažnije  međusobno poštovanje i razumevanje učenika, nastavnika i roditelja.

OŠ „Vuk Karadžić“ je najstarija škola u Boru. Počela je da radi daleke 1937. godine, a Vukovo ima nosi od 1955. U prethodnih godinu dana, između dva rođendana za menadžment ove obrazovne ustanove su najznačajniji uspesi učenika na raznim takmičenjima, između ostalih na okružnim i republičkim takmičenja iz biologije, na takmičenju „Šta znaš o saobraćaju“, na Književnoj olimpijadi…

Prema rečima direktora ove škole Ivane Pajkić investicije će u narednom periodu biti usmerene na poboljšanje kvaliteta obrazovanja uvođenjem digitalnih nastavnih sredstava, kao i na zamenu podova u učionicama

Do krajem novembra, u ovoj školi biće organizovan kviz znanja o stvaralaštvu i životu Vuka Stefanovića Karadžića, a već po tradiciji u borskoj Narodnoj biblioteci biće prezentovan časopis „Vuk“ koji pripremaju đaci ove obrazovne ustanove.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.