Radionica: Širenje znanja, veština i iskustva u očuvanju nematerijalnog kulturnog nasleđa Srbije

Deo ovogodišnjeg, bogatog programa Narodne biblioteke u Boru, realizovan je u vidu radionice, na informativnom odeljenju biblioteke. Na radionici je prikazano oslikavanje uskršnjih jaja „batik“ tehnikom, nastup zdravičara, vokalnih solista i Kulturno umetničkog društva „Krivelj“. Cilj ove radionice je širenje znanja, veština i iskustva u očuvanju nematerijalnog kulturnog nasleđa Srbije.

BOR – U Narodnoj biblioteci Bor održana je radionica o veštinama, znanjima i iskustvima potrebnim za očuvanje nematerijalnog nasleđa. Zadatak radionice je da omogući da se na adekvatan način, u skladu sa međunarodnim konvencijama i standardima, čuvaju i dalje promovišu gotovo zaboravljena znanja i veštine. Ciljevi  programa su neformalna edukacija stanovništva, kao i radnika u baštinskim ustanovama i podizanje opšte svesti o značaju očuvanja nematerijalnog nasleđa i lokalnih kulturnih identiteta.

Na radionici je prikazano oslikavanje uskršnjih jaja „batik“ tehnikom, nastup zdravičara, vokalnih solista i Kulturno umetničkog društva „Krivelj“ Bor.

Organizatori su Etnološko – antropološko društvo Srbije, Centar za nematerijalno kulturno nasleđe pri Etnografskom muzeju u Beogradu i biblioteke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.