Otišao kući bez pratnje staratelja

BOR- U Školi za Osnovno i srednje obrazovanje Vidovdan u Boru, zbog propusta nastavnika, sinoć je nakon nastave, učenik, kojemu je potrebna pratnja staratelja, otišao kući sa drugom. Na sreću sve se dobro završilo, ali nastavnici nisu smeli to da dozvole, kaže direktor škole Sonja Savić.

Problem su dežurni nastavnici koji nisu posao završili kako treba.Nekim našim učenicima  je potreban stalni nadzor i nastavnici moraju da sačekaju roditelja“,rekla je  Sonja Savić, direktor škole“ Vidovdan“.

Iako su časovi završeni nastavnici sa učenicima moraju da budu dok ne dodje startelj, pogotovo u ovakvim slučajevima.

Ovde je u pitanju dete iz autističnog spektra, sa višestrukim smetnjama, kojemu je neophodan konstantni nadzor“,dodala je Sonja Savić.

Oglasili su se i predstavnici lokalne samouprave koji kritikuju ovaj događaj, jer bezbednost dece mora da bude  na prvom mestu ne samo na ulici, kući već i u školi. Grad brine o mladima svih uzrasta  i nastoji da svima obezbedi odgovarajuće uslove.

Kao grad vodimo računa o bezbednosti dece. Imamo deset ličnih pratilaca koji,odvode i dovode decu od kuće do škole, a na jesen još obezbedićemo jošdva. Planiramo dodatnu obuku za one koji će raditi sa decom.Obezbedili  smo i odgovarajuće  prilaze školama. Apelujemo na direktora škole da sankcioniše ovaj propust da se ovakve situacije više ne ponove“, rekla je Tamara Paunović, član Gradskog veća.

Nakon razgovora sa ovim prosvetnim radnicima i prikupljanja potrebnih informacija u najkraćem roku će biti preduzete sve mere predviđene zakonom i opštim aktima škole i protiv njih će biti pokrenut disciplinski postupak, dodala je Sonja Savić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *