Otkazana blokada puta ka Cerovu

KRIVELJ, BOR – Blokada puta ka rudniku Cerovo, od strane meštana Krivelja, koja je bila najavljena za danas u ranim jutarnjim satima je otkazana jer su policija i sudstvo okupljanje ocenili kao “privatni bunt”, kažu organizatori. Zbog pretnji, I mobinga prema jednom od organizatora protesta, blokada puta se otkazuje za najviše dve nedelje, navedeno je u saopštenju medijima.

Organizatori očekuju da sve institucije najozbiljnije i najhitnije razmotre sve okolnosti statusa Mesne zajednice Krivelj po pitanju još nedefinisanog Prostornog plana, na koji se čeka zbog, kako navode, još nedefinisanih namera kompanije Ziđin u vezi budućih rudarskih aktivnosti.

Traže i definisanje statusa preseljenja svih domaćinstava sa teritorije Mesne zajednice Krivelj, u čemu očekuju podršku grdske vlasti, kao i donošenje, usaglašavanje i ozvaničenje opšteg cenovnika nepokretnosti na nivou grada, a koji će važiti za žitelje svih sela i vlasnika.

Oni upozoravaju da Ziđin i njihovi rukovodoci ne žele da prihate nikakvu korekciju cena nepokretnosti, već insistiraju na cenovnicim koje su 2018. godine zatekli pri njihovom dolasku i preuzimanju RTB-a Bor.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *