Uhapšeno 13 osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja i pranje novca

NIŠ – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapsili su 13 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja odgovornog lica i pranje novca.

Uhapšeni su D. V. odgovorno lice doo „DVD-1973“ i „Zlatarski vrh“ DOO iz Donje Mutnice i „GS Komerc 2016“ doo iz Paraćina, D. G. odgovorno lice privrednog društva „Metali 2016“ doo Bor i stvarni vlasnik tog preduzeća S. J. kao i S. L. i S. L. odgovorna lica društva za proizvodnju i trgovinu „Admetal“ doo Bor. Takođe, uhapšeni su i D. J. bivše odgovorno lice „Silver timing“ doo Paraćin i J. Č., odgovorno lice „Zlatica 2020“ doo Donja Mutnica, D.V.  odgovorno lice „DVS Komerc-2017“ doo Paraćin, iz preduzeća za koja se sumnja da su povezana sa osumnjičenim D. V. Uhapšeno je I više fizičkih lica.

Sumnja se da su na račun firmi koje su u vlasništvu D. V. i preduzeća povezanih sa njim, od januara 2017. godine do maja ove godine, uplaćivani novčani iznosi za fiktivni otkup sekundarnih sirovina od preduzeća „Metali 2016“ i „Admetal“. Osumnjičeni D. V. je taj novac u ukupnom iznosu od 151 milion dinara, kako se sumnja, po prethodnom dogovoru sa osumnjičenim fizičkim licima, uplaćivao na njihove račune, na osnovu fiktivne dokumentacije za otkup sekundarnih sirovina. Sumnja se da su oni potom taj novac podigli sa svog računa i vratili ga osumnjičenom D. V., koji ga je vratio preduzećima „Admetal“ i „Metali 2016“, a za sebe zadržao procenat.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *