Otvoren 14. Majski likovni salon

BOR – U Muzeju rudarstva i metalurgije otvoren je 14. Majski likovni salon.

Za ovogodišnju izložbu, selektor Aleksandar Mitrović, vajar iz Majdanpeka, odabrao je 25, od 29 pristiglih radova 14 autora, članova Udruženja likovnih umetnika Vane Živadinović Bor“, kaže Ratko Janković, predsednik Udruženja likovnih umetnika „Vane Živadinović Bor“.

I na ovogodišnjem majskom likovnom salonu izloženi su radovi rađeni različitim tehnikama.

Prepoznatljiv rukopis svakog od nas. Imamo i jednog vajara novog, imamo jednu instalaciju, a ostalo je uglavnom ono što radimo svake godine, pasteli, ulja na platnu, akrili„, dodaje Ratko Janković, predsednik Udruženja likovnih umetnika „Vane Živadinović Bor“.

Kako je istakla muzejski savetnik Slađana Đurđekanović Mirić, koja je predstavila umetnike i izložene radove, Udruženje „Vane Živadinović Bor“, ušlo je u 26 godinu postojanja i rada. Od nekadašnjih 70, danas ga čine 32 umetnika koji se trude da očuvaju umetnost i kulturu Bora, ne samo kroz Majski likovni salon već i kroz ove godine 25. Oktobarsku izložbu za koju već sada počinju pripreme.

Želja članova Udruženja je i da ovog leta organizuju likovnu koloniju na Stolu, kako bi širem krugu ljudi bile predstavljene lepote ovog kraja“, dodaje Ratko Janković, predsednik Udruženja likovnih umetnika „Vane Živadinović Bor“.

Ljubitelji umetnosti, 25 dela poznatih borskih umetnika, članova Udruženja Vane živadinović Bor sa 14. Majskog likovnog salona izložena u galeriji borskog Muzeja rudarstva i metalurgije, moći će da pogledaju do 16. maja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *