Otvoren 16. Novogodišnji sajam „Kultura, obrazovanje, stvaralaštvo“

MAJDANPEK – U Centru za kulturu Majdanpek, sinoć je otvoren 16. Novogodišnji sajam „Kultura, obrazovanje, stvaralaštvo“.

Ova tradicionalna, decembarska, sajamska manifestacija okupila je 20 izlagača, od predškolske ustanove i škola, preko organizacija i udruženja građana, do pojedinaca koji žele da svoj rad i stvaralaštvo prikažu široj javnosti.

Drugi put učestvujem na sajmu i mislim da je ovo lepa prilika da svako od nas koji se bavimo nekim kreativnim poslom podeli to sa svojim sugrađanima. Svi ovi ručno izrađeni ukrasni, ali i upotrebni predmeti mogu nekome biti i lep poklon za Novu godinu, a nama mali dodatak kućnom budžetu“, priča Ranka Marinković, učesnica sajma.

Mi smo svoj štand opremili radovima koje smo zajedno izrađivali sa decom u vrtiću i verujemo da ćemo od prikupljenog novca uspeti da kupimo nešto što nam je potrebno za redovne aktivnosti. Deca su jako bila zainteresovana i bez njihove mašte ni štand PU „Marija Munćan“ ne bi tako izgledao“, kaže Sanja Pavlović, vaspitačica.

Prvog dana sajma, u okviru pratećeg programa, posetioci su bili u prilici da pogledaju predstavu „Začarana novogodišnja bajka“ i nastup nekoliko ansambala Kulturno umetničkog društva „Velimir Markićević“ iz Majdanpeka.

Do 27. decembra, do kad će sajam trajati, Majdanpečani će moći da prisustvuju i promociji knjige „Teodorin prsten“ Vanje Bulića, tradicionalnom novogodišnjem koncertu učenika Muzičke škole „Ranko Krivić“ i brojnim drugim programskim sadržajima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *