Otvoren konkurs za subvencije u pčelarstvu

BOR – Opština Bor će i ove godine subvencionisati nabavku opreme u pčelarstvu. Od ukupno 14 miliona dinara, koliko je iz opštinskog budžeta izdvojeno za unapređenje poljoprivrede, dva i po miliona je namenjeno za razvoj pčelarstva.

Subvencije se dodeljuju u vidu bespovratnih sredstava u iznosu do polovine vrednosti nabavljene opreme. Maksimalni iznos po korisniku je do 100 hiljada, a minimalan je pet hiljada dinara. Konkurs traje do kraja novembra, odnosno do utroška sredstava pošto je za te namene previđeno dva i po miliona dinara“, rekla je je savetnik za poljoprivredu Mira Martinović.

Pravo na subvencionisanje nabavke nove opreme imaju pčelari koji poseduju od pet do 500 košnica u pčelinjaku koji se nalazi na području borske Opštine. Zahtev se podnosi Opštinskoj upravi, Odeljenju za privredu i društvene delatnosti tek nakon kupovine opreme. Takođe je pčelar u obavezi da omogući kontrolu utroška novca. U slučaju da nije namenski utrošen korisnik je u obavez da ga vrati budžetu u roku do 30 dana.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.