Otvorena izložba fotografija,povodom Dana muzeja rudarstva i metalurgije

BOR-Povodom sedam decenija postojanja Muzeja rudarstva i metalurgije u Boru, a u skladu sa postojećom epidemiološkom situacijom, bez prisustva posetilaca, otvorena je izložba umetničkih fotografija,“Tender“ Đorđa Odanovića iz Beograda, koji je boravio u Boru 2008 godine. Kolekcija je iz muzejskog fonda koju je ova kulturna insitucija otkupila 2016. godine  u cilju obogaćivanja i osavremenjavanja umetničke zbirke.

“Kolekcija obuhvata deset dela, portreta radnika Rudarsko topioničarskog basena Bor kao i fotografije devastiranih objekata. Izložbu Borani mogu da pogledaju do 31.januara”, rekla je viši kustos Danijela Matović.

Osim ove,  borski Muzej  je u ovoj godini organizovao nekoliko gostujućih i izložbi borskih autora.Ova borska kulturna institucija počela je da radi 1950. godine,  pod nazivom Narodni muzej, a 24 godine kasnije menja ime u Muzej rudarstva i metalurgije, ali i sam koncept rada. Počinje da istražuje, evidentira, publikuje dela i predmete koji su isključivo vezani za rudarstvo i metalurgiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *