Otvorena izložba „Portreti„ Milana Stošića

BOR – Izložba Portreti Milana Stošića otkriva jedan sasvim specifičan pristup u tumačenju identiteta ljudi koji čine deo njegovog svakodnevnog života, rečeno je u galeriji bakar Bor na otvaranju njegove druge samostalne izložbe u Boru. Milan Stošić je rođen 1973. godine u Boru, diplomirao je vajarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Mrđana Bajića. Ono što im je zajedničko između ostalog jeste i učešće u radu Umetničke kolonije Bakar Bor. Poštovaoci umetnosti u Boru, maju priliku da stvaralaštvo svog sugrađanina i ovaj put vide kroz fotografije i reljefe.

Ovom prilikom Milan Stošić je rekao: “Uporedo sam radio i portrete i reljefe, koji su ustvari otosci pravih košulja. Time sam preokupiran bio u nekoliko proteklih godina. Ovo je moja druga samostalna izložba u rodnom gradu, nakon petnaest godina i nadam se da do naredne neće proći toliko godina. Potrudiću se da svoije sugrađane obradujem novim radovima u najskorije vreme“.

U pratećem katalogu izložbe Portreti piše: Dati košulju, dati svoju drugu kožu, podeliti sa nekim svoju unutrašnjost, čin je bezgraničnog darivanja-darivanja samog sebe –drugom. Milan Stošić je svojim sugrađanima darovao izložbu koja kako smatraju kritičari pogađa realnu bit.

Organizator je Muzej rudarstva i metalurgije.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“338″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2ub3he“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.