Otvorena Služba fizikalne medicine u Rudnoj Glavi  

0

Žitelji Rudne Glave i okolnih sela više neće morati da za potrebe fizikalne terapije putuju u Majdanpek, već će lečenje moći da obave u seoskoj ambulanti, gde je danas počela da radi Služba fizikalne medicine. Za opremanje službe svim neophodnim aparatima Opština Majdanpek izdvojila je 949 hiljada dinara, koja je obezbedila i sredstva za angažovanje dva fizioterapeuta.

MAJDANPEK – Žitelji Rudne Glave i okolnih sela više neće morati da za potrebe fizikalne terapije putuju u Majdanpek, već će lečenje moći da obave u seoskoj ambulanti, gde je počela da radi Služba fizikalne medicine.

Za opremanje službe svim neophodnim aparatima Opština Majdanpek izdvojila je 949 hiljada dinara. Ulaganje u primarnu zdravstvenu zaštitu, bolja pristupačnost i dostupnost zdravstvenoj zaštiti jedan je od stalnih ciljeva lokalne samouprave“, rekao je na otvaranju Službe fizikalne medicine Dragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek.

Pacijenti iz Rudne Glave ubuduće će zbog određenih zdravstvenih problema, koji zahtevaju fizikalnu terapriju, morati samo jednom da dođu u Majdanpek kod fizijatra, nakon čega će lečenje nastaviti u Službi fizikalne medicine u seoskoj ambulanti, koja je u potpunosti opremljena svim neophodnim aparatima“, dodao je dr Marko Radulović, v.d. direktora Opšte bolnice Majdanpek.

Osim za nabavku aparata za potrebe ove službe Opština Majdanpek obezbedila je i sredstva za radno angažovanje dva fizioterapeuta, koji će raditi u Rudnoj Glavi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *