Postavljen novi semafor kod Maksija

0

Problem sa čestim kvarovima semafora iznad tri borske škole kod Maksi diskonta je rešen. Postavljen je novi uređaj, a posao je finansiran sredstvima iz gradskog budžeta.  

BOR – Semafor u ulici Moše Pijade u Boru kod trgovine Maksi se poslednjih meseci često kvario. S obzirom na to da je ova ulica najprometnija u gradu i da se u blizini nalaze čak tri škole, nadležni u lokalnoj samoupravi su nakon sprovedene javne nabavke angažovali izvođača radova i ovaj uređaj je zamenjen novim. Vrednost investicije je 400.000 dinara, a sredstva su obezbeđena iz gradskog budžeta.

Kako su u blizini škole „Branko Radičević“, „Sveti Sava“ i Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Vidovdan“, pre svega u cilju bezbednosti učenika koji tu prelaze ulicu, u kratkom vremenskom periodu smo pokrenuli zakonsku proceduru da se ovaj uređaj zameni novim. Inače, svi semafori u gradu su obuhvaćeni redovnom godišnjom kontrolom„, napominje Igor Janković, član Gradskog veća u Boru.

Čim se vremenske prilike stabilizuju počeće i obeležavanje horizontalne signalizacije na putevima u gradu, najavljuju nadležni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *