Otvoreno sa meštanima Slatine o problemima rudarenja

BOR – Sastanak sa meštanima Slatine, povodom rešavanja otvorenih pitanja u vezi rudarskih aktivnosti, održan u prostorijama kompanije Ziđin bio je veoma otvoren i uspešan, rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Prema njegovim rečima, meštani su imali priliku da dobiju odgovore na sva postavljena pitanja i vide prezentaciju planova kompanije Ziđin za dalje rudarske aktivnosti, kao i da razgovaraju o rešavanju pitanja otkupa zemljišta. Na ovom sastanku rečeno je da će u Slatini biti izgrađen pogon za preradu otpadnih industrijskih voda i uređeno korito Borske reke kako bi se sanirale posledice stogodišnjeg rudarstva.

Istog dana kada je održan sastanak u Ziđinu, deo meštana Slatine se okupio u mesnoj zajednici u ovom selu. Milikić je taj sastanak okarakterisao kao politički skup ljudi koji ne žele dalji napredak grada Bora, jer jedino kroz direktan razgovor sa predstavnicima kompanije Ziđin može da se dođe do rešenja problema i najavio da će se u narednom periodu održati sastanci sa stanovnicima svih mesnih zajednica na kojima se obavljaju rudarske aktivnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.