Ove godine u Metovnici počinje izgradnja seoskog vodovoda

METOVNICA, BOR – U borskom selu Metovnica jedan od velikih problema sa kojim se suočavaju meštani, posebno u letnjim mesecima je vodosnabdevanje. Nekoliko decenija ovde se nije ulagalo u razvoj vodovodne infrastrukture. Na zadovoljstvo meštana uskoro će početi realizacija prve faze izgradnje vodovoda u Metovnici:

Raspisana je i završena javna nabavka. Potpisan je ugovor i uskoro bi trebalo da počne izvođenje radova na prvoj deonici Vodovoda do Metovnice. To je velika stvar za nas mi radimo uporedo sa Vladom Republike Srbije i Kancelarijom za javna ulaganja koja će nam u narednom periodu mnogo pomoći kada su u pitanju vodovod i kanalizacija. Idemo u korak sa njima, ako ne i ispred njih. Značajna sredstva iz gradskog budžeta, ove godine, biće izdvojena da se nastavi druga faza izgradnje vodovoda u Metovnici. Uporedo sa onim što nam Država bude omogućila i dala da radimo za razvoj vodovodne mreže u ovom selu” rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Izvođač radova je privatna firma u Žagubici koja je dala najpovoljniju ponudu na tenderu, a za prvu fazu izgradnje Vodovoda u Metovnici, iz gradskog budžeta izdvojeno je 25 miliona dinara, kažu nadležni u borskom Vodovodu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *