Pećina Vernjikica uskoro otvorena za posetioce

0

BOR-Na području Grada Bora, u blizini sela Zlot uskoro će biti otvorena za posetioce još jedna pećina – Vernjikica, nakon što je Turistička organizacija od Srbijašuma dobila pozitivno rešenje o uslovima za otvaranje.  Na osnovu elaborata o organizaciji poseta uslovi su nešto stroži.

Turistička organizacija je u obavezi  da obezbedi opremu za posetioce, razgledanje će biti organizovano u grupama od sedam do 12 ljudi koje će predvoditi obučeno lice, speleolog. Od opreme je neophodna kaciga sa svetlom, odgovarajuća obuća i kombinezoni“, rekla je Bobana Gramić, direktor Turističke organizacije Bor.

Očekuje se da će Vernjikica biti otvorena ove turističke sezone. Predstoji potpisivanje ugovora o poslovnoj saradnji između Gradske uprave i preduzeća Srbijašume i nakon toga će biti ustupljena na korišćenje Turističkoj organizaciji. Vernjikica se nalazi na visini od oko 1.500 metara, u blizini kanjona Lazareve reke i Lazareve pećine. Posetiocima će biti neophodno oko 40 minuta da uređenom pešačkom stazom stignu do nje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *