Penzioneri besplatno u banju samo jednom

BOR-Novim Pravilnikom o društvenom standardu korisnika penzije Republičkog Fonda Penzijsko invalidskog osiguranja pravo na besplatan oporavak u nekoj od banja Srbije može da se ostvari samo jednom u toku primanja penzije. Prethodnim pravilnikom za besplatan oporavak mogao je da se prijavi svaki onaj penzioner koji pet godina nije koristio ovo pravo.

Druga novina za   penzionere jeste i da se rang-lista za oporavak o trošku PIO fonda sada utvrđuje prema vrsti penzije – starosna, invalidska, porodična – a do sada su se utvrđivale po kategorijama osiguranika.

Ubuduće će se sredstva za rehabilitaciju raspoređivati po filijalama i opštinama i prema broju korisnika čija penzija ne prelazi iznos prosečne penzije, što je za isplatu u junu bilo 27 hiljada i 755 dinara. Sa područja borskog okruga pravo na besplatnu rehabilitaciju ima 267  umirovljenika, od toga iz Bora 83. Oni mogu da koriste usluge šest banja u Srbiji, a borski penzioneri zahteve mogu da podnesu do sedmog septembra u Udruženju penzionera.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *