Majdanpečka Gimnazija bez odeljenja prvog razreda

0

MAJDANPEK – Nova školska godina i u majdanpečkoj Tehničkoj školi počela je na vreme i u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, uz određene mere i izmenjen način odvijanja nastave, koji podrazumeva naizmenično, nedeljno praćenje časova u školi i putem interneta.

S obzirom da i ovu školsku godinu, zbog renoviranja, nismo startovali u matičnom objektu, koji raspolaže sa velikim brojem učionica, odlučili smo se za model, po kojem su odeljenja prepolovljena, kako bi, naizmenično, na po nedelju dana, po 15 učenika pratilo nastavu u školi, a druga polovina od kuće“, kaže Dragoslav Janković, direktor Tehničke škole u Majdanpeku.

U ovoj školi, inače, osmacima su na raspolaganju bila odeljenja za zanimanja elektrotehničar informacionih tehnologija, mašinski tehničar motornih vozila, rukovalac mehanizacijom u površinskoj eksploataciji – treći stepen i odeljenje carinski tehničar u Donjem Milanovcu.

Raduje nas što su u najvećem broju učenici, koji su završili osmi razred ove godine, odlučili da srednjoškolsko obrazovanje nastave u svom gradu“, dodaje Janković.

Za razliku od ove srednje škole, u kojoj su sva odeljenja prvog razreda popunjena, u Gimnaziji „Mile Arsenijević-Bandera“ u Majdanpeku, ove školske godine, nema odeljenja prvog razreda, zbog malog broja prijavljenih učenika, koje je preuzela Tehnička škola.

Slična situacija dogodila se i 2013. godine, kada, takođe, iz istih razloga, u majdanpečkoj gimnaziji nije bilo formirano odeljenje prvog razreda, pa se u ovoj obrazovnoj ustanovi nadaju da će se već naredne godine situacija promeniti i da će ova škola, sa poluvekovnom tradicijom, opstati i nastaviti da radi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *