Pet godina rada kompanije Ziđin u Srbiji

Povodom obeležavanja petogodišnjice poslovanja u Srbiji, kompanija Srbija Ziđin Koper organizovala je u hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru prijem, kome su prisustvovali predstavnici lokalnih samouprava Bora i Majdanpeka, javnog sektora, obrazovnih institucija i privrednih subjekata, koji sarađuju sa ovom kompanijom.

BOR – Povodom obeležavanja petogodišnjice poslovanja u Srbiji, kompanija Srbija Ziđin Koper organizovala je u hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru prijem, kome su prisustvovali predstavnici lokalnih samouprava Bora i Majdanpeka, javnog sektora, obrazovnih institucija i privrednih subjekata, koji sarađuju sa ovom kompanijom.

Kao najznačajniji rezultati u ovom periodu istaknuti su rekonstrukcija postojećih i izgradnja novih industrijskih objekata, čime je omogućeno veliko smanjenje aerozagađenja, koje je uz povećanje proizvodnje, svedeno na zakonom propisane vrednosti, zapošljavanje novih radnika i porast zarada zaposlenih. U odnosu na početni dogovor prilikom kupovine većinskog dela RTB-a, planirano ulaganje od milijardu 260 miliona dolara je za pet godina bilo gotovo dvostruko veće i iznosi 2 milijarde 283 miliona dolara. Do 2025. godine očekuje se da godišnja proizvodnja dostigne 180 hiljada tona katodnog bakra i 3 do 5 tona zlata.

Prijem je organizovan i kao deo obeležavanja kineskog praznika Zlatne jeseni, a gosti su imali priliku da posete rudarska i metalurška postrojenja u Krivelju i Boru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.