Peti ples borskih maturanata uz koncert Leksingtona

0

BOR – Maturanti četiri borske srednje škole, završetak školovanja i ove godine obeležili su šetnjom gradskim korzoom, muzičkim programom i  zajedničkim plesom u amfiteatru Doma kulture.

Ovde ima blizu 400 maturanata, tačnije 375. Oni na najlepši način obeležavaju završetak svog školovanja. Ova manifestacija je postala tradicionalna. Đaci su imali više događaja, počev od maturske večeri u organizaciji škole, proslava u organizaciji učeničkih parlamenata i evo sada maturskog plesa, tradicionalne manifestacije pod pokroviteljstvom grada Bora, RTV Bor, Centra za kulturu. Ovogodišnji program je manje više sličan prethodnim, međutim maturanti su želeli da pošalju poruke mlađim drugarima kako bi trebalo da se ponašaju i zato su pripremili transparente i program u skladu sa tim. Iskoristila bih ovu priliku da zahvalim Gradu na podršci koju konstantno pruža mladima, počev od nagrada za najbolje, stipendija, ali i kroz finansiranje ove manifestacije. Našim maturantima predstoji još puno obaveza čeka ih maturski ispit pre svega i nadam se da će ga sa uspehom završiti. Čeka ih upis na fakultete i jednom rečju čeka ih život. U ime direktora svih srednjih škola, ja im želim puno dobrog zdravlja i puno sreće i uspeha, šta god u životu radili„, rekla je Svetlana Radosavljević, direktor Ekonomsko-trgovinske škole Bor.

Osim prigodnog programa, stotinak maturanata uvežbalo je engleski valcer, ali i ča, ča ča, pingvin i druga kola. Oni su izrazili zadovoljstvo zbog kraja školske godine i početka novog životnog poglavlja, ali i tugu što se rastaju od svojih drugova.

Završetak srednjoškolskih dana ove generacije borskih maturanata obeležio je i koncert grupe Leksington u amfiteatru Doma kulture, u kojem je uprkos kiši uživala mnogobrojna publika. Pokrovitelj koncerta bio je grad Bor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *