Petina majdanpečkog budžeta „otišla“ na daljinsko grejanje

MAJDANPEK – Prilikom razmatranja realizacije budžeta, u periodu od januara do oktobra, na poslednjoj sednici Opštinskog veća Majdanpek, na kojoj je data saglasnost na treći ovogodišnji rebalans, čulo se da je petina sredstava iz budžetske kase „otišla“ na daljinsko grejanje.

Prema rečima Dragana Popovića, predsednika Opštine, od početka godine  187 miliona dinara izdvojeno je za nabavku mazuta, dok je 37 miliona dato za remont kotlova i zamenu 800 metara toplovoda, u ulici Mali sokak.

Upravo zbog toga smatram da nema mesta za nezadovoljstvo korisnika daljinskog grejanja u Majdanpeku, s obzirom na iznos sredstava, koja lokalna samouprava izdvaja, kako bi obezbedila tople radijatore. Ovim putem obraćam se posebno onima koji mi kroz pisane dopise najavljuju isključenje sa toplovodne mreže. Podsećam da je, shodno važećoj odluci, to moguće jedino uz saglasnost svih stanara u zgradi“, naglasio je Dragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek.

On je, takođe, već za sledeću nedelju najavio raspisivanje tendera za nabavku novog kotla na sečku, snage 7 megavata, koji će u značajnom meri smanjiti troškove isporuke toplotne energije, a samim tim i dosadašnja budžetska izdvajanja za ove namene.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *