Blizu stotinu poljoprivrednika iz Opštine Boljevac dobilo subvencije

BOLJEVAC – Još desetak poljoprivrednih proizvođača opštine Boljevac potpisalo je ugovore o raspodeli subvencija za razvoj poljoprivredne proizvodnje. Na taj način, ukupno je blizu stotinu poljoprivrednika u ovoj godini iskoristilo podsticaje, a za te namene iz opštinskog Fonda za poljoprivredu je izdvojeno oko osam miliona dinara. Seoska domaćinstva su izuzetno zadovoljna ovim merama lokalne samouprave, pa se broj zainteresovanih stalno povećava. Sa druge strane, poljoprivreda je jedna od razvojnih šansi opštine Boljevac, tako da će se izdvajanja za podsticaje nastaviti i naredne godine.

Različiti su zahtevi naših poljoprivrednika, neki traže podsticaje za nove zasade i poljomehanizaciju, drugi počinju da se bave stočarstvom, a neki kupuju sisteme za navodnjavanje. Jedno domaćinstvo dobije od 150 do 200 hiljada dinara. Ostaje nam da se potrudimo da izdvojimo više novca za podsticaje“, rekao je Nebojša Marjanović, predsednik Opštine Boljevac.

Osim za subvencije, za razvoj poljoprivredne proizvodnje, značajna finansijska sredstva iz budžeta Opštine Boljevac se ulažu i u razvoj seoske infrastrukture. Samo za saniranje nekategorisanih atarskih puteva izdvaja se od 15 do 20 miliona dinara. Prioritetne investicije u selima boljevačke opštine su izgradnja vodovoda i rekonstrukcija niskonaponske mreže.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *