Pijačna ponuda u vreme posta

BOR -Post predstavlja unutrašnje čišćenje organizma od toksina nataloženih nedovoljno svarenom hranom.To je odlična terapija za lečenje oboljenja povezanih sa nezdravom ishranom, kao što su  gojaznost, dijabetes, alergije.
Post pročišćava i dušu a Uskršnji post smatra se najstrožim u hrišćanstvu i uvek počinje ponedeljkom.Taj ponedeljak zove se i Čisti ponedeljak, a cela prva nedelja čista nedelja, u kojoj se sva jela kuvaju na vodi. Istražujući kakva je ponuda posnih namirnica na borskoj zelenoj pijaci,ekipa RTV Bor uverila se u dobru snabdevenost.
Svežeg voća i povrća ,koje se i inače najčešće prodaje ,ima u izobilju.Dobra je i ponuda smrznute ribe a cene su od 280 dinara koliko treba izdvojiti za kilogram skuše ,350 za oslić ,pa do 600 dinara za kilogram škarpine.Građani uglavnom kupuju mahunarke-sočivo,pasulj,bob kojima je borska pijaca dobro snabdevena.Osim velikog posta,neki borani poste i sredom i petkom i zadovoljni su ponudom posnih namirnica, a cenama se, kako kažu, moraju prilagoditi. Post podrazumeva uzdržavanje od mrsne hrane, ali sam taj podvig, kako se ističe, nije dovoljan ako ga ne prati i uzdržavanje od rdjavih misli, želja i dela.
[iframe frameborder=“0″ width=“560″ height=“315″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2i67b5″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.