Pilotiranje državne mature organizovano i u borskoj Tehničkoj školi

BOR – U okviru pilotiranja državne mature, koja se organizuje u više od 100 srednjih škola u Srbiji i u Tehničkoj školi u Boru učenici odeljenje rudarskog tehničara za pripremu mineralnih sirovina, trećeg razreda polagali su test iz stručnih predmeta. Na testu je bilo 20 zadataka kojima je obuhvaćeno gradivo iz prvog i drugog razreda. Učenici su imali na raspolaganju 90 minuta, a tokom testa sprovedene su sve zaštitne mere u cilju prevencije širenja korona virusa.

Test sadrži 20 teorijskih zadataka, a na maturi će biti i praktičnog dela. Kada je reč o Tehničkoj školi, to su zadaci iz oblasti pripreme mineralnih sirovina. Uvežbava se i sama procedura polaganja koja će biti na državnoj maturi. Zadatak učenika je da zadatke urade najbolje što mogu, a nakon testiranja svaki učenik popunjava upitnik kojim se ocenjuje težina gradiva, jer je i osnovni cilj testiranja da se proceni da li su zadaci primereni znanju prosečnog srednjoškolca“, istakla je Nataša Džaković, pedagog Tehničke škole u Boru.

Testom iz biologije i u borskoj Gimnaziji „Bora Stanković“ je takođe organizovana proba državne mature, kojim je zaokružen ciklus testiranja, jer su se prethodnih dana polagali testovi iz srpskog jezika i iz matematike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *