Izmenjeni uslovi za praktičnu nastavu u majdanpečkoj Tehničkoj školi

MAJDANPEK – Zbog druge faze rekonstrukcije, majdanpečka Tehnička škola i Gimnazija već drugu godinu nastavu realizuju kao podstanari u Osnovnoj školi „12. septembar“. Iako prostorno ovaj objekat odgovara potrebama sve tri škole, problem predstavlja nedostatak kabineta za izvođenje praktične nastave u Tehničkoj školi, u okviru grupe predmeta mašinske i elektro struke. Tu su i varioci, kojima je praksa zapravo i najvažnija u procesu obrazovanja.

Zbog svega toga, tražili smo odobrenje od lokalne samouprave da praktičnu nastavu izvodimo i dalje u matičnom objektu i za sada se to realizuje bez većih problema. Praksa u odeljenjima koja obrazuje Tehnička škola je od velike važnosti s obzirom na to da tu vrstu nastave realizujemo četiri puta nedeljno, dok je jedan dan predviđen za teorijsku nastavu. Samo praktičnom obukom učenici mogu savladati osnove zanata za koji se školuju“, ističe Laza Pavlović, profesor grupe mašinskih predmeta u majdanpečkoj Tehničkoj školi.

I za elektro struku pohađanje praktične nastave je veoma bitno. U našem matičnom školskom objektu imamo zaista dobro opremljene kabinete i laboratoriju“, dodaje Dejan Đorđević, profesor grupe elektro predmeta.

I učenici su saglasni da je praksa jedini pravi način za sticanje znanja u okviru profila koje obrazuje Tehnička škola u Majdanpeku.

Svi zajedno nadaju se da će i tokom zimskih meseci to biti moguće, uz alternativno zagrevanje kabineta, s obzirom na to da škola praktično nije u funkciji i samim tim nema ni grejanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *