Plansko rešenje područja Borsko jezero – Brestovačka banja na javnom uvidu

BOR- Opštinska uprava Bor oglasila je danas javni uvid u nacrt Plana generalne regulacije turističkog područja Borsko jezero – Brestovačka Banja. U Odeljenju za urbanizam očekuju veliko interesovanje borana za nacrt ovog plana, jer je Zakonom o planiranju i  izgradnji  iz 2009. godine bilo određeno da za područja za koja ne postoje planska dokumenta nije dozvoljeno izdavanje građevinskih dozvola.

„Očekivali smo da će Prostorni plan opštine Bor rešiti te probleme, međutim, zbog specifičnosti, ovaj prostor kao neko turističko područje ostavljen je za dalju razradu Planom generalne regulacije. Prostorni plan opštine donet je 2014. godine i od tada smo obustavili izdavanje građevinskih dozvola uz izuzetak onih zona koje se nalaze u prvoj i drugoj fazi regulacionih planova za Banjsko Polje i Borsko jezero“, rekla je Dragana Nikolić u Odeljenju za urbanizam Opštine Bor.

O značaju ovog nacrta plana govori činjenica da je već i nakon ranog javnog uvida bilo desetak primedbi i sugestija naših sugrađana.

„Bilo je sugestija u smislu rešavanja problema koji se odnose na prilaze parcelama, jer građani traže da se upiše zatečeno stanje, što je sasvim normalno, jer je ovo plan kojim bi trebalo da se unapređuje uređenje tog prostora“, dodala je Dragana Nikolić.

Kompletna dokumentacija je izložena svakog radnog dana od sedam do 15 sati u zgradi Opštine Bor i u prostorijama Mesne zajednice Brestovačka banja. Svi oni koji nisu zadovoljni rešenjima koja nudi Plan generalne regulacije područja Borsko jezero – Brestovačka banja mogu do 22. marta dostaviti primedbe i dati sugestije u pisanoj formi Opštinskoj upravi preko pisarnice ili putem pošte.

Javna prezentacija nacrta Plana generalne regulacije područja Borsko jezero – Brestovačka banja biće održana 10. marta.

Plan generalne regulacije područja Borsko jezero-Brestovačka Banja, 21. februar 2017. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.