Počela masovna imunizacija i u Boru

BOR-Masovna imunizacija protiv virusa korona počela je i u Boru na punktu u prostorijama Kluba za stara lica u ulici Penzionerskoj jedan, preko puta zgrade lamela. Prvog dana za kinesku vakcinu pozvano je  više od 200, uglavnom, starijih sugrađana.

„Prijavio sam se preko eUprave i odmah su me zvali. Odredili su tačno vreme i nije mi važna vrsta vakcine“, rekao je jedan od naših sugrađana.

Punkt u prostorijama Kluba za stara lica je otvoren od osam do 18 sati i tokom prepodneva nije bilo nikakvih problema.

Sve je po planu i svi građani koji su primili vakcinu osećaju se dobro“, naglašava dr Vesna Radosavljević, direktor Doma zdravlja u Boru.

Ukupno 450 doza kineske vakcine smo dobili, a najavljeno nam je da će stići ruska i Fajzerova,“ dodala je dr Javorka Stankulić, načelnik Centra za preventivnu zdravstvenu zaštitu Doma zdravlja u Boru.

Svi oni koji žele da se na ovaj način zaštite od kovida 19 prijavljuju se preko portala eUprave i oni ih putem mejla ili SMS poruke obaveštavaju o terminu vakcinisanja. Ako se desi da zakasne, neće biti vraćeni, kaže dr Javorka Stankulić i dodaje:

Svi će biti vakcinisani, pa i oni koji su se prijavili proteklih dana u epidemiološkoj službi. Međutim, naši građani moraju da znaju da je ubuduće prijavljivanje samo preko portala eUprave“ , još jednom je naglasila dr Stankulić.

Iako je u prvoj etapi planirano da budu vakcinisani radnici u zdravstvu, korisnici Doma za stare i stariji građani, prvog dana pozvani su i oni mlađi koji su se prijavili. Planom imunizacije, prema prioritetima, u narednom periodu biće vakcinisani zaposleni u preduzećima od javnog značaja, novinari, policija i prosvetni radnici.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *