Vakcinacija protiv kovida počela i u Zaječaru

ZAJEČAR – 252 Zaječarca, na šеst punktova za vakcinaciju u Domu zdravlja Zajеčar, danas su primila prvе vakcinе kinеskе kompanijе “Sinofarm”.

U Zaječar je juče stiglo 810 doza vakcine protiv kovida kineske kompanije “Sinofarm”. U prvoj fazi vakcinu primaju stariji od 70 godina, koji su se prijavili putem eUprave ili kol centra. Na svakom punktu su medicinska sestra i lekar, koji pre vakcinacije obavlja pregled.

„Pomažu nam i deca završne godine Medicinske škole i ovom prilikom im se zahvaljujem na saradnji. Vakcinacija se obavlja od 8 do 15 sati i reč je o građanima koji su se prethodno prijavili. Oni su juče obavešteni i vakcinacija se zakazuje na svakih 10 minuta. Ovom prilikom bih istakla da i građani koji iz bilo kog razloga nisu uspeli da se prijave, da dođu u ovom teminu i oni će dobiti vakcinu“, kaže dr Bojana Radojević, direktor Doma zdravlja u zaječaru.

U saradnji sa lokalnom samoupravom i Zavodom za javno zdravlje u toku su završne pripreme punktova u gradu gde će se takođe vršiti imunizacija stanovništva, kako bi se ne bi pravile gužve u Domu zdravlja i kako bi vakcina bila dostupnija onima koji žele da je prime.

“U gradu će biti dva punkta za vakcinaciju. Jedan u naselju Kotlujevac i jedan u prostorijama Crvenog krsta. Građani će naravno biti obavešteni o vremenu i mestu vakcinisanja, a biće obavešteni i pozvani od strane kol centra koji organizuju ljudi iz lokalne samouprave i Crvenog krsta.”

Doktorka Bojana Radojević, direktor Doma zdravlja, ističe da je vakcina nešto što smo dugo čekali i poziva sve građane da se prijave, kako bi zaštitili i sebe i druge, ali i kako bi se razvio kolektivni imunitet stanovništva. Vakcinacija će se obavljati i narednih dana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *