Počela onlajn proba male mature

BOR – Učenici osmog razreda danas polažu test iz srpskog jezika, čime je počela onlajn proba male mature. Test iz maternjeg jezika traje 60 minuta od momenta kada se učenik prijavi na obrazovnu platformu „moja učionica“. Test iz matematike je u četvrtak, a za petak je zakazan kombinovani test. Na svakom od tri testa biće po 20 zadataka, srpski i kombinovani test trajaće po sat, dok će test iz matematike trajati 90 minuta.

Učenici će praktično moći svakog od ova tri dana, od 8 do 20 sati da pristupe izradi testa. Test je vremenski ograničen i moći će da pristupe samo jednom. Testovi neće uticati na ocenjivanje, ali i učenici i nastavnici će moći da vide šta su uradili i koji su rezultati testa kako bi videli gde se u ovom trenutku nalaze kada je reč o savladanosti gradiva. Oko 400 učenika na teritoriji grada Bora je prijavljeno za testiranje i apelujem na sve učenike i roditelje da pristupe izradi probnog završnog ispita jer je to svakako u njihovu korist. Testovi su prilagođeni aktuelnoj situaciji i znanju učenika, tako da očekujem da će oni biti uspešni“, rekao je Radiša Petković koordinator rada borskih osnovnih škola.

Smetnje koje su postojale pri priključenju na platformu otklonjene su tako da sada svi učenici mogu da joj pristupe.U slučaju da postoji neki problem biće omogućeno da se u školi preuzmu sva tri testa u papirnoj formi 24. aprila. Rešenje testa biće dostupno istog dana posle 20 časova. Učenici će znanje proveravati na jednostavan način – ponovnim pristupom na platformu na kojoj su radili test.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *