Elektronska prijava građana za novčanu pomoć države 30 plus 30 evra počela je u ponoć preko portala Uprave za trezor, rekao je za RTS ministar finansija Siniša Mali.

„Sistem prijavljivanja je veoma jednostavan, kao i prošle godine. Na sajtu idp.trezor.gov.rs, treba ukucati tri podatka – broj JMBG, broj lične karte i izabrati banku u kojoj imate račun ili u kojoj želite da vam bude otvoren račun, ako ga nemate“, objasnio je Mali.

„Ne prijavljuju se penzioneri, korisnici socijalne pomoći i oni koji su na odsluženju sankcija, njima novac leže na račune“, naveo je ministar i naglasio da onlajn prijavljivanje traje do 15. maja, a telefonska prijava počinje 5. maja.

Isplata za sve penzionere počinje 6. maja, 7. maja biće isplaćeni svi korisnici socijalne pomoći i ljudi na odsluženju sankcija, a 12. maja kreće isplata ostalim građanima koji su se prijavili. Kako se očekuje trebalo bi do 20. maja da budu isplaćeni svi prijavljeni građani. Drugih 30 evra, bez prijavljivanja, i penzionerima i ostalim građanima, biće isplaćeno u novembru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.