Počela rekonstrukcija glavne vodovodne mreže

BOR-U sklopu rekonstrukcije ulice Moše Pijade u Boru, počela je zamena  dotrajalih azbestnih vodovodnih  cevi, novim kvalitetnijim poliesterskim u dužini od oko  820 metara. Postojeće su stare više od pola veka i njihovom zamenom kvarovi i gubici vode će biti znatno manji.

“Na svakom spoju na cevima uočili smo  curenje, jer su  one stare skoro 60 godina”, rekao je Goran Pavić, direktor Vodovoda.

Ovaj problem je morao da se reši mnogo ranije, jer smanjenje gubitaka vode je i te kako značajno za Grad Bor, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora i nastavio:

“Planiramo da poslovi budu završeni  do druge polovine septembra. Nakon  završetka  postavljanja cevi, sledi asfaltiranje, a popločavanje drugog trotoara ostavljamo za  narednu godinu”, rekao je Aleksandar Milikić.

Rekonstrukcija ovog dela vodovodne mreže u ulici Moše Pijade će trajati dve nedelje i za to vreme deo saobraćajnice od ulice Sedmi juli do kružnog toka biće zatvoren za saobraćaj, a autobusi i automobile preusmeravani..

Autobusi će skretati kod semafora u ulici Boško Buha, a automobili kod raskrsnice Sedmi juli i uključivati se kod kružnog toka u ulicu Zeleni bulevar”,dodao je Slaviša Frišković, direktor JKP za stambene usluge.

U planu je da se I u narednom periodu  delovi ulice pojedinačno zatvaraju za saobraćaj, pre svega zbog bezbednosti prolaznika.

Apelujem na naše sugrađane da ne ulaze u obeleženi deo gradilišta, jer dubina kanala je dva metra”,naglasio je Aleksandar Milikić.

U ovoj godini, početkom jeseni, se, takođe, planira zamena drveća i sadanja novog na mestima gde nedostaje. U sklopu rekonstrukcije omiljenog borskog šetališta do sada je završena sanacija atmosferske i toplovodne mreže, na trotoaru su postavljane  behaton ploče, pojačana javna rasveta na pešačkim prelazima, postavljena hidrantska mreža.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *