Počele pripreme za izdradu Strateškog plana za socijalnu politiku

U sklopu priprema za izradu Strateškog plana za socijalnu politiku Grada Bora predstoji formiranje tima, na osnovu čijih smernica će biti sačinjen ovaj krovni dokument. Prioritet i u narednih pet godina je zapošljavanje osoba sa invaliditetom, infrastrukturno uređenje i proširenje usluga socijalne zaštite.

 BOR – U toku su pripreme za izradu Strateškog plana za socijalnu politiku Grada Bora od 2023. do 2028. godine. Prilikom izrade ovog veoma važnog dokumenta pratiće se, pre svega, smernice i potrebe  desetak aktivnih  udruženja osoba sa invaliditetom. Na osnovu prethodnog strateškog plana, prioriteti  su i dalje zapošljavanje, infrastrukturno uređenje u skladu sa potrebama osoba sa invaliditetom.

Upravo od njih smo čuli da je bitna platforma kod Gradske uprave, dali su nam i  smernice za liftove u Sportskom centru. Bez njih ne bi znali njihove potrebe„, kaže Tamara Paunović, član Gradskog veća u Boru.

Strateškim planom za socijalnu politiku predviđeno je povećanje broja i proširenje usluga socijalne zaštite, za koje postoje liste čekanja. U prethodnom periodu usluge personalnih asistenata, ličnih pratilaca dece, pomoći u kući dale su dobre rezultate.

Strateški plan za socijalnu politiku Grada Bora je krovni dokument koji daje smernice u ovoj oblasti u narednih pet godina, ali će obuhvatiti i analizu učinjenog u prethodnom periodu.

U ovoj godini za socijalnu politiku iz budžeta Grada Bora biće izdvojeno 180 miliona dinara.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.