Dobitnica NIN-ove nagrade Danica Vukićević u Boru

Ovogodišnja dobitnica NIN-ove nagrade za književnost Danica Vukićević, gostovala je u Narodnoj biblioteci u Boru. Borska publika imala je priliku da čuje nešto više o prvom romanu „Unutrašnje more“ ove književnice, koja je do sada bila prepoznatljiva uglavnom po zbirkama poezije i kratkim pričama.

BOR – U Narodnoj biblioteci u Boru održano je književno veče posvećeno romanu „Unutrašnje more“ za koji je autor Danica Vukićević, krajem januara dobila prestižnu NIN-ovu nagradu.

Iako ne spada u klasične romane na koje je književna publika navikla, bez uobičajne fabule, fragmenti kojima pisac daje svoje viđenje svakodnevnog života povezani su u specifičnu celinu i daju svojevrsnu sliku društva, pojava i događaja, koji čitaocu ostavljaju slobodu da sam donosi zaključke.

„Unutrašnje more“ je prvi roman Danice Vukićević, koja je do sada objavljivala uglavnom knjige poezije, kratke novele i eseje. Zastupljena je u časopisima i antologijama i dobitnik nekoliko nagrada među kojima su ProFemina i priznanja Biljana Jovanović i Milica Stojadinović Srpkinja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.