U Boru počeli „59. Susreti sela“

Posle tri godine pauze zbog epidemije korona virusa, u Boru je nastavljeno organizovanje tradicionalne manifestacije Susreti sela. Na otvaranju su se susrela kulturno umetnička društva iz Gornjana i Krivelja. I ove godine pokrovitelj manifestacije je Grad Bor.

BOR – Tradicionalna manifestacija „Susreti sela“ koja se ove godine u Boru održava 59. put, počela je u Gornjanu, nastupima kulturno umetničkog društva „Lozovica“ iz sela domaćina i KUD-a Krivelj.

Ove godine na manifestaciji učestvuje 11 sela sa teritorije grada Bora, a susreti će biti organizovani tokom vikenda naredih meseci tako da svako selo bude po jednom domaćin, a jednom gost. Susreti sela nemaju takmičarski karakter, ali će se na završnici manifestacije, najboljim učesnicima po oceni žirija, dodeljivati nagrade.

Kako je na otvaranju istakao gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, očuvanje tradicije i običaja u selima su od ogromnog značaja za meštane i zato je dobro što se posle tri godine pauze izazvane pandemijom korona virusa, manifestacija vraća u punom obimu. Najznačajnije je da ima puno mladih koji učestvuju, čime se obezbeđuje da običaji ostanu da žive, naglasio je Milikić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.