Počele pripreme za polaganje male mature

0

Učenici osmog razreda osnovnih škola počeli su pripreme za polaganje završnog ispita, koji će biti organizovan polovinom juna. Kao i prošle godine obavezni su srpski i matematika, a učenici se sami odlučuju za treći predmet koji će polagati.

BOR – Učenici završnih razreda osnovnih škola u Srbiji polagaće, prema kalendaru, završni ispit iz tri predmeta 17., 18. i 19. juna. Obavezno je polaganje matematike i srpskog jezika, a prijavljivanje za treći predmet koji će polagati – istoriju, hemiju, fiziku, biologiju ili geografiju, završeno je 29. decembra. Krajem januara istekao je i rok za eventualne žalbe, a 1. februara objavljena je lista za polaganje sa odlukom učenika.

I ove godine za treći predmet najviše osmaka odlučilo se za biologiju„, kaže Radiša Petković koordinator rada borskih osnovnih škola. U toku je nabavka zbirki zadataka, a počela je i pripremna nastava, što je obaveza svih škola u drugom polugođu.

22. i 23. marta biće organizovan probni završni ispit, posle koga će učenici koji to žele moći da promene treći predmet koji su izabrali i donesu konačnu odluku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *