Počelo polaganje prijemnih ispita na TF-u

BOR – Na Tehničkom fakultetu u Boru počelo je dvodnevno polaganje prijemnih ispita u drugom upisnom roku. Šestoro od deset prijavljenih kandidata polagalo je prijemni ispit iz osnova ekonomije, dok za polaganje prijemnog iz fizike ovog puta nije bilo zainteresovanih.

Osnove ekonomije sam polagao, jer sam bio turistički tehničar u Ekonomskoj školi, ovaj predmet mi je poznat i imao sam dobru ocenu. Želim da upišem inženjerski menadžment”, kaže Ognjen Mitić iz Bora.

Zadovoljna sam i nadam se da će sve proći dobro. Nisu bila teška pitanja. Polagala sam osnove ekonomnije za inženjerstvo. Možda ću se kasnije prebaciti na neki drugi smer, videćemo”, dodala je Jelena Janošević iz Beograda.

Po dva buduća studenta u četvrtak će proveriti znanje iz matematike i hemije, a ukoliko polože prijemni moći će da upišu jedan od četiri studijska programa na kojima je osim za samofinansirajuće ostao i veliki broj mesta za redovne studente. Jedini smer koji je još u prvom upisnom roku popunio sva mesta za studiranje na teret budžeta, jeste rudarsko inženjerstvo.

Imamo deset prijavljenih kandidata i očekujemo da će svi položiti prijemni ispit i uspešno se upisati na željene studijske programe. Ove godine je nešto manje interesovanje nego prethodnih godina tako da nam je ostalo još slobodnih mesta na budžetu. Nadamo se da će i ove godine biti organizovan treći upisni rok i da će tako biti popunjena još neka mesta na budžetu. Imali smo 98 slobodnih mesta za redovne student za drugi upisni rok. Ako se svih deset kandidata koji sada polažu prijemni, uspešno upišu ostaće nam još 88 slobodnih mesta za studiranje na budžetu za treći upisni rok”, ističe prodekan za nastavu na Tehničkom fakultetu u Boru Dragan Manasijević.

Preliminarsni rezultati prijemnog ispita biće poznati 7., konačni 12., a upis je od 13. do 15. septembra. U slučaju da bude odobren, treći upisni rok trebalo bi da bude održan krajem meseca.

 

Počelo polaganje prijemnih ispita na TF-u u Boru, 5.septembar 2018. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *